De Caroux-Espinouse

 

Espinouse

De stilte van de weidse ruimte


Het Centraal Massief heeft een einde. Daar vindt u de Espinouse, die zich uitstrekt van het heuvelachtige achterland tot aan de kust van de Languedoc. 

Espinouse Megalieten, meer dan 4000 jaar oud, waren getuige van de komst van de jagers en veehouders in het Neolithicum. De wegen leiden naar de noordelijke berghellingen met berken- en kastanjewouden en uitzicht op de Agout-vallei. In de Espinouse vindt u:

  • Toeristenbureau van de Monts de l'Espinouse
  • Fraïsse-sur-Agoût
  • Olargues
  • Cambon Salvergues

 

Tijdens een wandeling op de hellingen van de Espinouse zult u misschien een vluchtige ontmoeting hebben met de kleinste vertegenwoordiger van de wilde moeflons: de Europese moeflon. Hij houdt van het heuvelachtige middelgebergte in deze streek van Frankrijk, waar het 's winters niet te veel sneeuwt. Hij slijt zijn hoeven op de rotsachtige ondergrond en op de droge grond van de vlaktes die bedekt zijn met struiken en geurige kruiden. Hij begeeft zich in gemengde bossen om zichzelf tegen slecht weer en intense hitte te beschermen en om tijdens de winter voedsel te zoeken.

Espinouse De moeflon leeft in kuddes van 10 tot 20 dieren. Een ouder exemplaar leidt de kudde vrouwtjes en jonge dieren. De rammen leven meestal solitair.De wilde moeflon is de voorouder van ons gedomesticeerde schaap.

Bron : Balades à pied en Haut Languedoc, Monts de Lacaune. ISBN 2-904460-80-2


Terug