Le plateau des Lacs

 

Het is net een beetje "zee in de bergen"

... op deze hoogvlakten, vlakbij de Monts du Somail en de Espinouse, zweeft af en toe de slangenarend. Hier, tussen groen en blauw, coulissenlandschap, veenderijen en bossen, nemen wandelaars de oude pelgrimsroute van St. Jacques de Compostelle tussen La Salvetat en Anglais, langs hoge statige bomen in open landschappen. Gelegen in het hart van het natuurpark, bieden de plateaus van de Haut-Languedoc alle plezieren van het water. Het is net een beetje "zee in de bergen": lac du Laouzas, de La Raviege, des Saint-Peyres, en niet te vergeten de magnifieke omgeving van het Saut de Vesoles, waar, in de verte, de Middellandse Zee schittert... In een zeer groene omgeving met de rivieren de Arn, de Agout en de Vabre liggen vier meren die samen "Le Plateau des Lacs" vormen. Het meer van Laouzas, het meer Saint-Peyres, het meer van Vesoles en het meer La Riviege. Hier kunnen vele watersporten worden beoefend. In Saint-Peyres kunt u diverse watersporten beoefenen, in Laouzas kunt u heerlijk zwemmen, kanoen en zeilen. Ook kunt u in de omgeving klimmen, fietsen/mountainbiken, paardrijden, wandelen en vissen enz..

Het meer van Laouzas
Dit schitterende meer ligt midden in de heuvels van Lacaune en biedt diverse toerisctische activiteiten. Het meer van Laouzas ligt middenin een bosrijk gebied op 800 meter hoogte en heeft een oppervlakte van 400 hectare. Je kunt er zwemmen, zeilen, surfen, waterfietsen,kanoen... en het is heerlijk rustig want motorboten, jetski's etc zijn er niet toegestaan. Ook als je van vissen houdt, ben je hier op de juiste plek; in het zomerseizoen kun je een tijdelijke vis-vergunning kopen en er zijn zelfs hengels en roeibootjes te huur. Dit meer is een oud, nog steeds functionerend stuwmeer, waarvan de dam 50 meter lang is. 's Zomers zijn er op bepaalde dagen rondleidingen. Rond het meer zijn verschillende campings te vinden van klein tot groot.

Het meer van Vésoles
Ook beter bekend als het ruigste meer van het Regionale Park du Haut Languedoc. Gesitueerd op meer dan 1000m hoogte, hangt het over het dal van Jaur. Het is een ideaal meer om mooie dagtochten te maken rond het meer, te voet of met de fiets. In de omgeving is niets gebouwd door mensen, de natuur is hier nog koning.


Het meer de la Raviège
De natuur is ook hier indrukwekkend mooi. Een extra charme zijn de kleine gehuchtjes gelegen aan de rand van het meer. Het meer van Raviege heeft een uitgebreide nautische basis je vindt er dan ook een zeilschool en verhuur van diverse materialen, waterfietsen, surfplanken, kano's, motorboten enz...


Het meer van Saints Peyres
Het meer van Saints Peyres is het meest ongerepte van alle meren op het plateau des lacs. Dit meer heeft een wandelpad wat het mogelijk maakt de omtrek ervan te ontdekken. Het pad loop naast of verwijderd zich enigzins van het meer met de enorme hoge oever. Ook bos is alomtegenwoordig en in alle seizoenen kan je genieten van het mooie landschap. Je kan er vissen, wandelen of gewoon verliefd worden op de natuur.

 

Terug