Monts de Lacaune

 

Lacaune

Een groots, levend natuurgebied


Ver weg van de grote wegen, vormen de Monts de Lacaune de uiterst zuidwestelijke uitlopers van het Centraal Massief. Het gebied, met een gemiddelde hoogte van 500 meter, reikt tot waar het Atlantische klimaat het Middellandsezeeklimaat ontmoet.

 

Lacaune Laat u leiden door de natuur voor een ontspannende vakantie in dit middelgebergte in Zuid Frankrijk :

  • Wandelpaden
  • Ruiterpaden
  • Mountain bike-routes
  • Waterrijk gebied
  • Verfrissende meren

 

Lacaune is een aantrekkelijk groen dorp midden in de natuur en maar een paar minuten verwijderd van het - bescheiden - toeristengebied aan het meer van Laouzas . Op 885 meter biedt de Col de la Bassine een wijds uitzicht. Meer naar het zuiden ligt de vlakte van Anglès, waar heidestruiken, naaldbomen en beukenbossen groeien; een onbedorven oase van rust en vredigheid. We komen er via Brassac, een leuk stadje waar de verkooppunten van de locale textielindustrie een etalage van streekproducten vormen.

Lacaune De oude Gothische brug en de kasteeltorens die over de Agout uitkijken stralen harmonie uit. Een andere mogelijkheid is de schilderachtige route via de D-140 die door de bossen van Berlats slingert en ons naar de Gijou-vallei leidt. Langs deze route ligt menig dorpje. Eerst Viane, dan Lacaze: een dorp dat gedomineerd wordt door de resten van het kasteel van Bourboun-Malanze. Vanaf een klein stenen muurtje langs de weg zien we het kristalheldere water waar vele forellen gedijen - de droom van elke visser. Een paar kilometer verder geven de klokken van de Notre-Dame du Tournadous, prachtige kerk uit de tijd van Napoleon, de aanwezigheid van Ganoubre aan. Het "Maison de la Vallée" verdeint een omweg vanwege haar tentoonstelling, animaties en streekproducten. En voor de moedigen van geest is het botanische pad dat op 200 meter begint een must ! Vergeet niet om de molen te bekijken...

Bron: Anne Rivière-Honegger, geografe


Terug